Éden
Éden
Éden
Éden
Éden

Éden

Az Éden egy különös szerelmi történet, amelynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő. Számára életveszélyt jelent minden, ami a modern civilizációval jár. Túlérzékeny a kémiai anyagokra, a légszennyezésre, a rádióhullámokra, ezért teljes elszigeteltségben kell élnie. Szkafanderben közlekedik, izolált lakásban lakik, napközben kutató orvosok vizsgálják állapotát. A kapcsolatot a külvilággal egyedül testvére jelenti. Egy napon felkeresi őt egy pszichológus, akit egy a környezeti károkért felelős multicég bízott meg azzal, hogy bizonyítsa,a lányt nem érhette általuk okozott ártalom. Nem mindennapi kapcsolatukból szerelem lesz, ami talán remény a gyógyulásra…

A film női főszerepét, Évát az Arany Aréna díjas, ismert horvát színésznő, Lana Baric alakítja, a férfi főszereplőt, Andrást pedig Daan Stuyven belga rocksztár alakítja, aki DAAN nevű formációjával ismert szereplője az európai könnyűzenei életnek (számos klippjét megtekinthetitek a YouTube-on).A film magyar főszereplője, Bocskor Salló Lóránt, akit a Szabadság, szerelem, a Csak szex és más semmi című filmekből, valamint a Magashegyi Underground dalszövegírójaként ismerhet a közönség. Az ÉDENben játszik még többek között Roberti Maja, Makranczi Zalán, Kardos Róbert, Török-Illyés Orsolya, Kistamás László, Katona László, Thuróczy Szabolcs, Kembe Sorel, Adorján Bálint, Keszég László, Gattyán Lili, és Németh Gábor író is.

A humorral és iróniával finoman átszőtt Éden különös aktualitását adja napjaink járványhelyzete, amelyben mindannyian átélhetjük a bezártság és a környezetből érkező fenyegetettség élményét.

IMDb adatlap