Szerelem és üres szavak
Szerelem és üres szavak
Szerelem és üres szavak
Szerelem és üres szavak
Szerelem és üres szavak

Szerelem és üres szavak

Adam és Wanda régóta házasok, ám kapcsolatuk most új kihívással néz szembe: Wanda Alzheimer-kóros, és állapota rohamosan romlik. Adam egyedül, napi 24 órában ápolja feleségét: megmosdatja, megeteti, pelenkázza, és megpróbálja visszaidézni az emlékeit. Régi családi videófelvételeket mutat neki abból az időből, amikor még fiatalok és szerelmesek voltak. Feltett szándéka, hogy nem hagyja magára Wandát, akkor sem, ha az asszony már az ő nevére sem emlékszik.

A film után vendégeink lesznek Dr. Heim Szilvia az Alzheimer Cafe Pécs vezetője és Dr. Zeller Judit a PTE ÁJK oktatója, a TASZ betegjogi szakértője.  A beszélgetést moderálja Dr. Árkovits Amaryl pszichiáter

A beszélgetés után 18:00-tól Dr. Zeller Judit a TASZ betegjogi szakértője workshop-ot tart az érdeklődők számára az egészségügyi ellátáshoz kapcsolódó jogokról, életvégi tervezésről a Trafik étteremben:

"Mi történjen velem, ha nem leszek döntésképes állapotban?  Mi a legfontosabb számomra most, ha átgondolom az életem utolsó időszakát? Hogyan segíthet ebben a jog? Mindannyian értintettek vagyunk ebben a kérdésben, életkortól, nemtől, egészségügyi állapottól függetlenül. Családtagjaink, barátaink és saját életünk egy nehéz/dilemmákkal teli szakaszának tudatos tervezéséről és segítéséről lesz szó."

Díjak, jelölések: Krakow Film Festival 2018 One World Human Rights Film Festival 2019 Hong Kong Documentary Film Festival 2019