Mozi

APOLLÓ MOZI 7621 PÉCS
PERCZEL MIKLÓS U. 22.
TELEFON: 0670 286 8447

Telefonon csak nyitvatartási időben vagyunk elérhetők. A pénztár a mindenkori első előadás előtt fél órával nyit.
Kérésekre üzenetben válaszolunk.


Nézőpont kérdése

A több, mint százéves Apolló Pécs első mozija, a régió egyetlen művészfilm-színháza. Egyedi filmkínálata mellett a szabad párbeszédek, társaságok és kultúrák találkozóhelye. A műsor gondos szerkesztői válogatás eredménye, értékválasztásaink a legritkábban marketing-alapúak. Az Apolló morális felelősségvállalása, hogy filmjeivel segítse elgondolni a lehetséges világok legjobbikát. Kurátori elvünk európai arthouse hagyományokat ápol, és nyitott a minőségi fősodor irányában. A vetített filmek európai filmfesztiválokon bizonyítják sikerüket, prominens rendezők alkotásai, illetve magyar rendezők meghatározó művei. Kiemelten kezeljük olyan filmek bemutatását, melyek a kisebbségben élés és a másság kérdéseit tematizálják. A filmvilág legtávolibb országainak darabjaival válik teljessé kínálatunk.

Az Apolló 1912-ben Pécs első állandó mozijaként, s az ország első vidéki hangosfilm-színházaként indult. Jelenleg a régió egyetlen művészmozija. Épülete Károlyi Emil tervei alapján készült el. Nagytermét Gebauer Ernő történelmi népcsoportokat ábrázoló freskói díszítették, és részben díszítik máig: a mozi a 2004-ben átalakított, felújított Apolló-házban nyílt meg újra néhány év pihenő után, s működött tíz éven át 2014-ig a budapesti Cirko Film – Másképp Alapítvány keze alatt. A pécsi székhelyű Apolló Mozi Alapítvány, a mozi jelenlegi gondozója 2014 augusztusában alakult meg  civil kezdeményezésre, közhasznú, non-profit szervezetként.

A két terem 100, illetve 40 kényelmes fotelje előzetesen, online foglalható. Az Apolló, az Europa Cinemas Network tagja, Pécs történelmi belvárosában vár.

Külön köszönet

Hohmann Erzsébet, Büki Tibor, Varga Gabriella, Dr. Stark András, Sas Viviána, Rádóczy Bálint, Molnár Tímea, Ujfalvi Tibor, Tóth Marcell, Wéber Tamás, Bokrétás Ildikó, Gyöngyösi Hunor, Győri Erik, Bertók Attila, Horváth Péter, valamint Webstar Csoport, Trafik Lokál és Étterem.