A Vörös falak foglyai
A Vörös falak foglyai
A Vörös falak foglyai
A Vörös falak foglyai

A Vörös falak foglyai

2019-ben hatalmas tüntetéshullám söpört végig Hongkongon a kiadatási törvény módosítási javaslata miatt. A műszaki egyetem diákjai a szabadságért és a demokráciáért harcolnak. A rendőrség tárgyalási módszere agresszív és kiszámíthatatlan, a megafonon bekiabált fenyegetéseket és alkukat politikai üzenetű dalok tarkítják. A diákok színes esernyőkkel védik magukat a brutális rendőri beavatkozásoktól, de a könnygázzal, ütlegeléssel és gumilövedékkel szemben tehetetlenek.

A hatalom elleni bátor harc macska-egér játékba fordul, amikor a rendőrség blokád alá veszi az egyetem épületét, és a diákok erődje így börtönükké válik. Egyre nő a bizonytalanság, a fiatalokon a félelem és kimerültség uralkodik el. Tartsanak ki bent, vagy nézzenek szembe a fegyveresekkel odakint? 

Díjak, jelölések: The 27th Hong Kong Film Critics Society Awards, (Best Film) - International Documentary Film Festival Amsterdam - IDFA (Best Editing for Feature-Length Documentary) - The 61st Krakow Film Festival - The International Documentary Competition, (Award of the Students’ Jury) (Special Mention) - Taiwan International Documentary Festival 2021, (Opening film) (Chinese Documentary Awards) - DocsBarcelona International Documentary Film Festival, (New Talent Award)
IMDb adatlap