Aida - Royal Opera House

Aida - Royal Opera House

Örömünkre szolgál, hogy immár az Apollóan vetíthetjük a tekintélyes londoni Royal Opera Houselegújabb mozis évadának műsorát. A 2022/23-as évad világklasszis előadásokat felsorakoztató szezon. Sorozatunkban 2022. október 30-án a Pillangókisasszony november 20-án az Aida, december 4-én a Bohémélet, jövőre pedig A sevillai borbély, a Turandot és a Figaro házassága lesz látható. Az operákat eredeti olasz nyelven, magyar felirattal vetítjük.

Verdi: Aida 

Verdi egyik legismertebb operája szenvedéllyel átszőtt szerelmi történet a rabszolgasorsba vetett etióp királylány és a menyegzőjére készülő egyiptomi hadvezér tragikus sorsáról. A szerelmi háromszög és a hatalmi játszmák között vergődő Aida és Radames szívszorító meséjében a szerelmesek lemondanak látszólagos szabadságukról, és a halált választják az igaz érzésekért cserébe.

Robert Carsen új rendezésében Verdi nagyszabású politikai drámája kortárs értelmezést nyer: a nagyhatalmi játszmák és az emberi kapcsolatokat mérgező féltékenység egy képzeletbeli modern, totalitárius állam keretein belül nyilvánul meg.