Animációs blokk
Animációs blokk
Animációs blokk
Animációs blokk
Animációs blokk

Animációs blokk

 

LOVE '15
rendező - Bucsi Réka
A film célja, hogy a címben is szereplő elemi érzést, állapotot egy különleges szemszögből mutassa be, a szokásostól eltérő módon. Három fejezetre oszlik a film: vágy, szerelem és magány. Ezeken keresztül látunk haikuszerű jeleneteket. Sokszor apró megfigyelésekben mutatkozik meg egy teljesebb igazság.

Cigánymesék: Káló, a cigánylegény ’7,5
rendező - Horváth Mária
Káló, a jóképű cigánylegény a folyóparton virágok közt hever álmodozva, ábrándozva. Beleszeret a vízibirodalom csábító királynőjébe, s érte mindenféle kalandba keveredik. Drinkárta, a hínárhajú boszorkány segítségével végül felébred, s igazi szerelmével, az almaarcú Gilzével él majd boldogan.

Az Égigérő Fa - A Küszöb ’12
rendező - Hermán Árpád, Kovács Márton, Nagy Márton
Magyar mesei és mitológiai elemekkel mutatjuk be egy táltos fiú és három harcos
kalandjait, akik megmásszák az Égigérő Fát.

Luther Márton élete: Minden eladó ’13
rendező - Richly Zsolt
Luther Márton vitáját meséli el a búcsúcédulák árusításáról. Szó esik a vásári hűhóval eladott megváltásról, a kicsalt pénzek begyűjtéséről, az egyházi méltóságok harácsolásáról. Luther vitaindító téziseit a wittenbergi vártemplom ajtajára szögezte ki, mely a szerzetes kiátkozásához vezetett.

Egy kupac kufli - Sose együnk gombát reggelire ’7
rendező - Pálfi Szabolcs
Dániel András Egy kupac kufli című mesekönyve alapján készült animációs mesesorozat az 5-9 éves közönséget célozza meg, de kisebbeknek és nagyobbaknak is egyaránt garantált szórakozást ígér.
A történetek főszereplője hét mesebeli lény: ők a kuflik.