Apolló Nyári Tábor – Vetítések a hold alatt

Apolló Nyári Tábor – Vetítések a hold alatt

Jegyet vásárolni valamennyi Zsolnay-infópontban (Zsolnay Kulturális Negyed - Látogatóközpont & Labor, Kodály Központ, Pécsi Művészetek és Irodalom Háza) lehet. Vagy vegyél jegyet online! A belépő egységesen 700HUF, elővételben és a helyszínen egyaránt.

2014. július 3. 21.30 óra
Kövéren szép az élet / Gordos
spanyol vígjáték, 110 perc, 2009
Rendező: Daniel Sánchez Arévalo
Szereplők: Antonio de la Torre, Roberto Enríquez, Verónica Sánchez

Egy fogyókúrás csoportterápián találkozik néhány látszólag hasonló, de közelebbről nézve nagyon is különböző problémával küszködő ember. A csoport vezetője és annak állapotos felesége akár mintapéldája lehetne a tökéletes, egészséges párnak, a néző azonban elbizonytalanodik: ki tudja önerőből megoldani a problémáit? Ki is boldogtalan igazán?

2014. július 17. 21.30 óra
Happy, happy / Sykt lykkelig
norvég vígjáték, 85 perc, 2010
Rendező: Anne Sewitsky
Szereplők: Agnes Kittelsen, Joachim Rafaelsen, Henrik Rafaelsen, Maibritt Saerens

Kaja és Eirik fiatal házasok mégis meglehetősen unalmas életet élnek egy civilizációtól távol eső házban. Nem csoda, hogy alaposan felforgatja az életüket, amikor új szomszédok költöznek a melléjük. Sigve és Elisabeth szinte a tökéletes ellentétjük, érdekesek és sikeresek. Kaja egyszerre irigylik őket és áhítozik a barátságuk után.

2014. július 31. 21.30 óra
Bor, tangó, kapufa / SuperClásico
dán vígjáték, 99 perc, 2011
Rendező: Ole Christian Madsen
Szereplők: Anders W. Berthelsen, Paprika Steen, Adriana Mascialino, Sebastián Estevanez

Christian, a koppenhágai borkereskedő a csőd szélén áll. Igazából semmi sem sikerül neki immár tizenhét hónapja, amióta a felesége elhagyta. Anna Argentínába ment, ahol sikeres sport ügynök, sőt összejött az egyik legjobb argentín focistával, Juan Diazzal. Egyik nap Christian repülőgépre ül a tizenhat éves fiával, Oscarral együtt, és Buenos Airesbe repülnek. A férfi látszólag a válási papírokat akarja aláíratni, de titkon abban reménykedik, hogy sikerül visszahódítania a nőt.

2014. augusztus 14. 21.30 óra
Szarul állnak a dolgok / De helaasheid der dingen
belga-holland vígjáték, 108 perc, 2009
Rendező: Felix Van Groeningen
Szereplők: Valentijn Dhaenens, Kenneth Vanbaeden, Koen De Graeve, Wouter Hendrickx

A 13 éves Gunther Strobbe apjával és három nagybátyjával él a nagyanyja házában. Napi szinten szembesül hatalmas alkohol mennyiségekkel, fölszedett nőcskékkel, és a szégyentelen semmittevéssel. Minden körülmény arra utal, hogy Gunther is hasonló sorsra jut. Vagy képes lesz megmenekülni a szerencsétlensége elől?

2014. augusztus 28. 21.30 óra
Apró kis hazugságok / Les petits mouchoirs
francia vígjáték, 154 perc, 2010
Rendező: Guillaume Canet
Szereplők: Marion Cotillard, François Cluzet, Benoît Magimel

Ludo Párizsban fekszik az intenzíven, mert balesetet szenvedett. Barátai ennek ellenére úgy döntenek, hogy nem hagyják ki az évi, rendes, közös nyaralásukat és elindulnak a tengerpartra. Szórakozásuk azonban nem felhőtlen, kisebb-nagyobb viták, abszurd helyzetek kerekednek, részben a múlt sérelmei és titkai, részben lelkiismeret furdalásuk miatt.