BIDF Pécs
BIDF Pécs
BIDF Pécs
BIDF Pécs
BIDF Pécs
BIDF Pécs
BIDF Pécs

BIDF Pécs

“Aki ezeket a filmeket látja, nem lehet hazugságokkal megtéveszteni — Mert a fesztiválon képviselt műfaj filmjei, a hosszú, kitartó munkával készült dokumentumfilmek a lehető legközelebbről, a leghitelesebben mesélnek el valódi emberi sorstörténeteket. — Mert e történetek lélekemelő igazságát látva leperegnek rólunk azok a hazugságok, csúsztatások és demagógia, amellyel saját céljaik elérésére, akár az embertelenségtől sem tartva, igyekszik a mindenkori hatalom emberek tömegeit félretájékoztatni, befolyásolni. — Mert nem lehet úgy beszélni helyzetekről, életről, hogy azt sem tudjuk, azok hol vannak a térképen, hogy fogalmunk sincs az igazságról, hogy féligazságok, frusztrációk alapján mondunk ítéletet."

A BIDF - Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál idén mutatkozik be Pécsett, az Apollóban. Ez alkalomból a fesztivál eddigi 4 évének legkiemelkedőbb filmjeiből készítettünk válogatást: az Apolló Mozi kuratóriuma kilenc olyan filmet választott, amelyek elsöprő sikert arattak, nemzetközi díjakat nyertek, közönségkedvencek voltak — témájukat tekintve pedig az élet bármely területéről érkezhetnek. Röviden: az elmúlt négy év legjobb dokumentumfilmjeit mutatjuk be. 

A filmek egységesen 750 Forintos, kedvezményes áron nézhetők. További információ és a helyfoglalás a filmekre kattintva érhető el. 

Csütörtök, május 3, 16:30 — Repülj magasra
Csütörtök, május 3, 18:00 — Filmszakadás
Csütörtök, május 3, 20:00 — A nap árnyékában

Péntek, május 4, 15:45 — Az én vérem - áldozat
Péntek, május 4, 17:00 — Mesés élet
Péntek, május 4, 18:30 — Augusztusra várva

Szombat, május 5, 17:15 — Természetesen rendellenes
Szombat, május 5, 19:00 — Egy divatos férfi
Szombat, május 5, 20:15 — Virunga