Genezis — Közönségtalálkozó
Genezis — Közönségtalálkozó
Genezis — Közönségtalálkozó
Genezis — Közönségtalálkozó
Genezis — Közönségtalálkozó
Genezis — Közönségtalálkozó

Genezis — Közönségtalálkozó

A "Genezis" premiere után a rendező Bogdán Árpáddal, Cseh Annamária főszereplővel és Taschler Andrea producerrel beszélgetünk. Moderátor Beck Zoltán énekes-gitáros, dalszerző, író, a 30Y rockegyüttes alapítója. A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, a Romológia és Nevelésszociológia Tanszék - PTE BTK NTI-n dolgozik egyetemi adjunktusként.

Bogdán Árpád új filmje a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája. A Genezis történetének középpontjában egy roma kisfiú áll, akinek gyerekkora drasztikusan véget ér, amikor egy brutális támadásban elveszíti a családját. A munkájába temetkező sikeres ügyvédnő felettese nyomására elvállalja a rasszista gyilkosságsorozat egyik vádlottjának védelmét. A nyomozás során megismerkedik az ügyben tanúként résztvevő kisfiúval, és ez a találkozás mindkettejük életét gyökeresen megváltoztatja. Egy titokzatos kamaszlány is belekeveredik az ügybe, amikor sötét titkok derülnek ki a szerelméről.  A bibliai eredettörténet a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül elevenedik meg, útjaik sosem kereszteznék egymást, ám sorsuk mégis összefonódik ennek a tragikus bűnténynek az árnyékában. A Genezis szereplői az egyetemes emberi értékek – az életbe vetett hit, a szolidaritás, a felelősség – mentén döntenek a sorsukról, így lehetőséget kapnak az újrakezdésre, egy új életre.

Helyfoglalás: apollopecs.hu/genezis

Bogdán Árpád számos színházi és filmes projektet követően Boldog új élet című mozifilmjével debütált, melyet több díjjal, köztük a legjobb elsőfilm díjával jutalmazott a Magyar Filmszemle 2007-ben; a nemzetközi premier a Berlinalén volt, ahol a zsűri elismerő oklevéllel méltatta. A Boldog új élet beutazta a világot, és mind a kritikusok, mind a közönség körében hatalmas sikert aratott.