Hableány
Hableány
Hableány
Hableány
Hableány
Hableány
Hableány

Hableány

Undine Berlinben él. Kis lakás az Alexanderplatzon, szerződéses állás várostörténészként, modern városi élet, mint a tankönyvekben. Amikor barátja, Johannes elhagyja, a lány számára minden összeomlik. A varázslat megsemmisül. Ha szerelmét elárulják, így áll a régi mesékben, meg kell ölnie a hűtlen férfit, és vissza kell térnie a vízbe, ahonnan egykor jött. Undine védekezik a megsemmisült szerelem átka ellen. Megismerkedik Christoph-fal, az ipari búvárral, és beleszeret. Új, boldog, teljesen más szerelem, tele kíváncsisággal és bizalommal. Christoph lélegzetvisszafojtva hallgatja előadásait a mocsarakra épült Berlinről, Undine habozás nélkül elkíséri a férfit merüléseire, egy víztározó elsüllyedt világába. Christoph azonban érzi, hogy a lány menekül valami elől. Undinének szembe kell néznie az átokkal.

Christian Petzold filmje a titokzatos női vízi szellem, Undine mítoszának lenyűgöző újraértelmezése. Modern mese egy varázstalan világban, egy életre-halálra menő szerelem története.

Díjak, jelölések: Berlinale 2020 – Ezüst Medve a legjobb női főszereplőnek (Paula Beer), FIPRESCI-díj Európai Filmdíj 2020 – Legjobb női főszereplő (Paula Beer)
IMDb adatlap