Háromezer számozott darab

Háromezer számozott darab

Teljes árú jegy: 1700 Ft
Diák-nyugdíjas-pedagógus jegy: 1400 Ft

2023. április 5-én, a film premiervetítésére vendégünk a rendező, Császi Ádám és a film egyik főszereplője, Oláh Edmond, akikkel Nyirati András emberi jogi szakértő, az Emberség Erejével Alapítvány munkatársa beszélget.

Egy színházi rendező öt nehéz sorsú fiatal roma életéről készít előadást. A színdarab kendőzetlen kegyetlenséggel meséli el életük valós történetét, vagyis: a nyomorukkal kereskedik. Amikor az előadást meghívja egy neves német színházi fesztivál, a csoport tagjai kénytelenek szembenézni múltjukkal, és felvenni a küzdelmet a rasszista sztereotípiákkal.

A Háromezer számozott darab a társulat szürreális utazása, amely elmossa a határt fikció, abszurd és szociografikus valóság között. Lehet-e a rassz témájáról rasszizmus nélkül beszélni? Vajon szükségszerű-e a kisebbség és a többség kölcsönös gyűlölete?

A Tudás Hatalom és Császi Ádám Cigány magyar című színházi előadását nagy kritikai és közönségsiker fogadta hazánkban, és meghívta a neves berlini Deutsches Theater. A rendező a Háromezer számozott darabbal e korábbi színdarabot adaptálta filmre, majd elnyerte a Tallinni Black Nights Nemzetközi Filmfesztiválon a „Rebels with a Cause” szekció különdíját. Császi Viharsarok című debütálása a Berlinálén szerepelt, számos díjat nyert és 14 országban mutatták be; új filmjét Ruben Östlund és Alejandro Jodorowsky rajongóknak különösen ajánljuk.

Teljes árú jegy: 1700 Ft
Diák-nyugdíjas-pedagógus jegy: 1400 Ft
Díjak, jelölések: Tallinni Black Nights Nemzetközi Filmfesztivál 2022 „Rebels with a Cause” különdíj
IMDb adatlap