Hiányzó emlékek – filmvetítés és beszélgetés a TASZ gyermekvédelmi kampányáról

Hiányzó emlékek – filmvetítés és beszélgetés a TASZ gyermekvédelmi kampányáról

Vincze Máté: Elválasztva c. dokumentumfilmje egy ötgyermekes család szétszakítását mutatja be. A film egyik oldalon az édesanya küzdelmét kíséri nyomon, aki mindent megpróbál, hogy gyermekeit visszakapja, illetve a nevelőanya történetét, aki megkedveli a gyermekeket, és jobb lehetőségeket biztosít számukra az életben.
A filmet követően a magyarországi gyermekvédelmi helyzetről beszélgetünk: miért szakítják szét a családokat a szegénységre hivatkozva? Mi a gyerek legfőbb érdeke egy ilyen helyzetben? Milyen vissza nem fordítható károkat okozhat, ha az intézményrendszer társadalmi státusz alapján büntet közösségeket? Jogászaink, terepmunkásaink és szakértő vendégeink saját tapasztalatok alapján ezeket a kérdéseket vitatják meg a közönséggel.
Moderátor: Nyirati András, Az Emberség Erejével Alapítvány
Szakértő vendégek: Boros Ilona, TASZ Romaprogram jogásza, Bacskai Zsófia, pszichológus, Faág Baráti Kör Egyesület vezetője

Bővebben a kampányról: hianyzoemlekek.tasz.hu

Gyere el, és támogass minket aláírásoddal! Megtalálsz minket a Zsolnay negyedben kitelepülésünkön szeptember 9-én délután 4 és 7 között, és 10-én a belvárosban délelőtt 9 és 11 között.