Cinema Niche: A hidden life
Cinema Niche: A hidden life
Cinema Niche: A hidden life
Cinema Niche: A hidden life
Cinema Niche: A hidden life

Cinema Niche: A hidden life

A Cinema Niche második pécsi vetítése. A filmet felvezeti: Sári László - PTE-BTK Angol Nyelvű Irodalmak és Kultúrák Tanszéke, Irodalomtörténész, amerikanista, kritikus, fordító.

A megtörtént eseményeken alapuló A Hidden Life (Egy rejtett élet) Franz Jägerstätter történetét meséli el, aki megtagadta, hogy a náci Németország oldalán harcoljon a második világháborúban és hűségesküt tegyen Adolf Hitler háborús agresszornak. Az osztrák földművest először meghurcolták kiállásáért, majd hazaárulásért haditörvényszék elé állították és halálbüntetést kértek rá. Terrence Malick, az amerikai kortárs film egyik legrejtélyesebb rendezője gyönyörű kiállítású történelmi allegóriájában méltó emléket állít egy embernek, akit hitében még a legkilátástalanabb helyzet sem tudott megingatni.

Minden jegy mellé poszterré alakítható meglepetés kiadvány jár.

A CINEMA NICHE (nís) egy olyan vetítéssorozat, ahol itthoni mozikban be nem mutatott, kortárs filmeket lehet megnézni nagyvásznon, magyar felirattal. Keressük azokat a kíváncsi embereket, akiknek elhozhatjuk a nemzetközi fesztiválokon látott korszakos mesterműveket és más személyes kedvenceinket. Segítünk az óriási zajban felhívni a figyelmet olyan filmélményekre, amiket kár volna kihagyni bárkinek, akit érdekel ennek a művészeti ágnak a fejlődése vagy csak szeret különleges és emlékezetes filmeket nézni.

A program a magyarhangya és az NKA segítségével valósul meg.

Kiemelt helyáras esemény, amelyre mozink hagyományos kedvezményei nem érvényesek.

Díjak, jelölések: Cannes Film Festival 2019: François Chalais Award, Prize of the Ecumenical Jury
IMDb adatlap