BIDF: Imad gyermekkora
BIDF: Imad gyermekkora
BIDF: Imad gyermekkora
BIDF: Imad gyermekkora
BIDF: Imad gyermekkora

BIDF: Imad gyermekkora

Imad öt éves sincs, de már rég vége a gyerekkorának. A jazidi kisfiút édesanyjával együtt egykor elrabolta és több mint két éven át fogva tartotta az ISIS. Ez idő alatt módszeresen készítették fel arra, hogy egyszer majd öngyilkos merénylő legyen. A fogságból végül kikerülő gyerek a nevére nem hallgat, páratlan agresszivitása miatt közösségbe nem mehet, hozzáérni sem lehet. Egyetlen barátja egy játékfegyver, csak a „puska” szó hallatán tűnik el szeméből a gyűlölet.
Édesanyja, aki az ISIS szexrabszolgája volt, és elrabolt férjéről évek óta nem tud, valamint nagyanyja teljesen tehetetlenek. Amikor már keserűen feladni látszanak, hogy Imadból egyszer még egy játszani, örülni képes kisfiú legyen, egy elszánt pszichológusnő áll melléjük, és reménytelennek tűnő küzdelemmel próbálja kiszabadítani a kisfiút a fanatizmus zsigeri rabságából.

A film utáni kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Dorn Krisztina (klinikai szakpszichológus, PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika), moderátor: Takács Bálint (PTE BTK Pszichológia Intézet, egyetemi tanársegéd). Civil Nagykövet: Dorn Krisztina

IMDb adatlap