Kisjátékfilmes blokk
Kisjátékfilmes blokk
Kisjátékfilmes blokk
Kisjátékfilmes blokk

Kisjátékfilmes blokk

Uchebnik ’18
rendező - Csicskár Dávid
1956 októberében, a forradalom alatt egy falusi iskola diákjai elégetik az oroszkönyveiket abban a hiszemben, hogy soha többet nem kell oroszt tanulniuk. Miután azonban a szovjet csapatok bevonulnak az országba, és brutálisan leverik a forradalmat, minden diáknak be kell mutatnia az oroszkönyvét az iskolában, ha nem akarja, hogy kicsapják. Egy kisfiú idősebb diáktársa segítségére siet abban reménykedve, hogy a könyvkeresés közben elnyerheti példaképe barátságát.

Mindenki ’25
rendező - Deák Kristóf
1991-et írunk, a 10 éves Zsófi új iskolába kerül. Az új helyen sok minden idegen és furcsa, de van remény: Zsófi bekerül az iskola híres kórusába, és összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban. Még nem is sejti, hogy hamarosan Lizával együtt kell szembeszállniuk a kórusvezető Erika nénivel, aki nem olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik.

Semmi bogár ’8
rendező - Visky Ábel
Mit tennél, ha évek múlva összefutnál az exeddel, aki egykor sokat jelentett neked? Főleg, hogy még érzed ugyanazt a vibrálást kettőtök között… Egy kisfilm, ami egyszerre vicces és elgondolkodtató, és ami tükröt tart neked, ha találkoztál már valakivel, akit még nem engedtél el a szívedből igazán.

Fizetős nap ’22
rendező - Bernáth Szilárd
Feri egy napon úgy dönt, hogy felnyomja a rendőrségen a telep uzsorását. A rendőrök azt ígérik, hogy kimennek a telepre, és megpróbálják tetten érni a férfit behajtás közben. Ettől kezdve együtt várunk és félünk Ferivel, aki nem egyszerűen egy a kihasznált telepiek közül, hanem az uzsorás amolyan jobbkeze.

Kisjátékfilmek
Enyhén sós ’24
rendező - Nagy Zoltán
Anita egy előkelő étterem pincérnőjeként gürcöl nap mint nap, hogy minél hamarabb elhagyhassa az országot.