Koreai Filmnapok 한국 영화의 날
Koreai Filmnapok 한국 영화의 날
Koreai Filmnapok 한국 영화의 날
Koreai Filmnapok 한국 영화의 날
Koreai Filmnapok 한국 영화의 날

Koreai Filmnapok 한국 영화의 날

A Koreai Filmnapok a PTE Nemzetközi Tavasz rendezvénysorozatának része, mely a Koreai Kulturális Központ és PTE Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóságának közös programja.

2019 fontos év a koreaiak számára, mivel ez a Március Elsejei Mozgalom és a Sanghaji Ideiglenes Kormányzat létrehozásának 100. évfordulója. Mindez 1919-ben a japán gyarmati uralom idején történt. Bár az országos demonstrációk és függetlenségi törekvések elbuktak, az emigrációban működő ideiglenes kormánynak mégis jelentős szerepe volt a független Korea létrehozásában. Ennek köszönhetően alakult meg az ideiglenes kormány Kínában, amely később megalapozta a Koreai Köztársaság létrejöttét. Az 1919. március 1-jei függetlenségi nyilatkozat után nehéz korszak következett be Koreában: a japán gyarmati uralom 1945-ig, a koreai háború, az ország kettészakadása, diktatúrák és demokratikus forradalmak. Hiszünk abban, hogy a 2019-es év új kiindulópontot jelent  a tartós béke megteremtéséhez a Koreai-félszigeten. Ennek reményében büszkén mutatjuk be a következő 4 filmet Korea hőseiről, akik szívvel-lélekkel küzdöttek az autonómiáért és békéért. A „Szólhatok?” című alkotás a nemzeti emlékezet egyik, a mai napig feldolgozatlan traumájával foglalkozik. A „Pak Jol, az anarchista” és „Az utolsó koreai hercegnő” megtörtént eseményeken alapszik, „A bérgyilkosság”, mely több mint 12,7 millió jegyeladással a koreai filmtörténet nyolcadik legmagasabb nézettséggel rendelkező filmje pedig az ideiglenes kormányhoz tartozó függetlenségi aktivisták sorsát mutatja be.

PROGRAM — bővebb információ és helyfoglalás a filmek címére kattintva

2019. március 11. hétfő, 18:00 — Szólhatok?

2019. március 12. kedd, 17:00 — Pak Jol, az anarchista

2019. március 13. szerda, 17:45 — Az utolsó koreai hercegnő

2019. március 14. csütörtök, 17:30 — A bérgyilkosság

A filmek eredeti nyelven, angol és magyar felirattal kerülnek bemutatásra. A belépés díjtalan, ezért az előzetes helyfoglalás erősen ajánlott!