Larry

Larry

A juhpásztorként tengődő, 21 éves Ádám (Vilmányi Benett) magának való vidéki fiú, aki szégyelli dadogását. Feszült, mégis meghitt hidegségben él egykor erőszakos, mára a vallásban menedéket lelt és megszelídült édesapjával (Thuróczy Szabolcs). Ádám egészen addig nem találja a helyét, amíg rá nem ébred, hogy a rapzene segítségével – Larry művésznéven – kifejezheti magát, és szembe nézhet a tehetetlenségből fakadó frusztrációival. Explicit, dühtől fűtött szövegeire felfigyelnek a helyi fiatalok, majd a neten váratlan mértékű népszerűségre tesz szert. Egy országos tehetségkutató lehet számára a kitörési lehetőség, ám ehhez előbb a kezébe kell vennie a saját élete feletti irányítást.

2022. december 3-án a film premiervetítésén vendégeink voltak Bernáth Szilárd rendező és Vilmányi Benett főszereplő, akik Galambos Atillával, az #újpedagógia egyik alapítójával, pedagógussal-trénerrel beszélgettek. Attila rendszeresen publikál a Qubit.hu-ra. Jelenleg több projektben érdekelt, például a Tudás6alom társulat tagjaival dolgozik szegregátumokban, ahol dráma- és művészetpedagógiai módszereket használva alkotnak a helyi fiatalokkal. Nagyon szereti a hazai és nemzetközi rap zenét.

A Larry Bernáth Szilárd első nagyjátékfilmje. Gimnáziumi magyartanárként dolgozott, mielőtt filmes lett. Vilmányi Benettel már dolgozott együtt 2019-es kisjátékfilmjében, az 1956-os eseményekről szóló "Szabadok"-ban. Másik emlékezetes rövidje a "Fizetős nap", amely elnyerte a MÚOSZ filmkritikusainak díját a legjobb kisjátékfilmért.

Vilmányi Benettről legutóbb visszautasított Junior Prima díjának kapcsán hallhattunk a sajtóban. Tizennégy évesen az iskolapadból választották ki Sopsits Árpád A hetedik kör című filmjének főszerepére. Elsőre felvették a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, gyakorlati évét a Radnóti Színházban töltötte, majd le is szerződtették.

 
IMDb adatlap