Loving Vincent
Loving Vincent
Loving Vincent
Loving Vincent
Loving Vincent
Loving Vincent
Loving Vincent
Loving Vincent

Loving Vincent

A Loving Vincent a világ első* teljes egészében kézzel festett animációs filmje, amelyben minden egyes képkockát (65.000 db!) festőművészek készítettek, olajjal, vászonra, ahogy maga Vincent Van Gogh festette volna.
A heroikus vállalkozás, mely 2011-ben kezdődött, az angol Hugh Welchman és felesége, a lengyel Dorota Kobiela filmje, Van Gogh lenyűgöző világában játszódik. Több ezer festményen keresztül elevenednek meg életének legismertebb helyszínei és megfestett figurái, miközben világ egyik legkedveltebb festőjének, Vincent Van Gogh-nak ellentmondásos életét és halálát vizsgálja a film. Kibontakozik az utolsó napok drámája és végre fény derül rejtélyes halálának körülményeire.

A filmforgatás után több mint 100 képzőművész dolgozott egyszerre a közel 6 évig tartó folyamatban, hogy Van Gogh egyedi stílusában láthassuk ezt a lebilincselő történetet.
A film számos Nemzetközi Filmfesztiválon gyűjtött már díjakat, így nem meglepő, hogy az ismert nemzetközi mozis fórumokon kiemelkedő nézői értékeléseket kapott és a szaklapok véleménye szerint jó eséllyel pályázik a 2018-as Oscar díj Animációs díjára is.

*ha nem számítjuk Gémes József Arany János Toldija nyomán készült 1984-es Daliás idők-jét...

IMDb adatlap