Mediawave Rövidfilmek
Mediawave Rövidfilmek
Mediawave Rövidfilmek
Mediawave Rövidfilmek
Mediawave Rövidfilmek
Mediawave Rövidfilmek
Mediawave Rövidfilmek

Mediawave Rövidfilmek

Egyetlen alkalommal, 2023. május 11-én: az Apolló Mozi válogatása a 2023-as Mediawave Fesztivál nemzetközi és hazai rövidfilmjeiből. A blokk a mozi hagyományos jegyáraival nézhető. 

Hiroya Sakurai: The Stream XII/ Áramlat XII (JP) 4 min (cross art)
A rizsföld mesterséges közegében a víz – a természeti elem – a mesterséges struktúra szabályait követi. Az Áramlás sorozat tizenkettedik filmjénél az áramlás nem korlátozódik a folyadékokra, hanem kiterjesztődik a levegőre is.

Fábián Nikolett: Nyugvó köd/Resting Fog (HU) 5 min
A film egy álomszerű szanatóriumban játszódik. A narratív hangulatfilm 2D animációs technika és digitális effektusok segítségével tárja elénk az emlékezés és a felejtés tünékeny és álomszerű mibenlétét.

Beleznai Márk: Kakukkfióka/Another Nest (HU) 17 min
A 24 éves Ádám háborítatlanul éli kisstílű, megélhetési fűdíler életét néhai nagyanyja panellakásában. Egészen addig, amíg becsönget a 14 éves féltestvére, Bence, mondván, hogy meghúzná magát nála egy darabig.

Karina Logothetis: Pebble/Kavics (US) 13 min
Egy terapeuta lánya betör az anyja rendelőjébe, hogy gyógyszert lopjon, és véget vessen az életének, ám betoppan egy hívatlan páciens. Egy nem éppen szokványos terápiás ülés következik. A két nőt összeköti a gyász, és közös erővel birkóznak meg a veszteség érzésével.

Laky Dóra: A biciklidet itt hagytad /Left the bicycle behind (HU) 19 min
Luca és Máté szétköltözését megnehezíti, hogy képtelenek szembenézni múltjuk hirtelen előbukkanó árnyával.

Vermes Dorka: Alba Vulva (HU) 15 min
Edina még nem tudta feldolgozni barátnőjével való szakítását. Elmegy egy szépségszalonba intim gyantázásra. A fájdalmas kezelés során kapcsolatba kerül elfojtott emlékeivel és belső bánatával. Nancy Jo Cullen novellája alapján.

Hajdu Levente Zsigmond, Nagy Ákos: J’écoute les sons étouffés dans la pluie (HU) 16 min
Különböző egyszerű mikroorganizmusok – vírusok, baktériumok és amőbák – elektronmikroszkópos felvételei, visszaszkennelésük. Az üres, áttetsző fóliákon vízfesték és akril hoz létre különböző rétegeket. Sóval megszórva, még érdekesebb felületek játéka kávézaccal és étolajjal a félmerev papírlapokra.....az amorf formák mondandóit mutatja a film.