Nagy szabadság
Nagy szabadság
Nagy szabadság
Nagy szabadság
Nagy szabadság
Nagy szabadság
Nagy szabadság

Nagy szabadság

A filmet egyetlen alkalommal vetítjük, egy ingyenes, szimultán európai vetítés során az Apollóban 2022. március 31-én, az Európa Parlament, a LUX Közönségdíj, a Creative Europe és az Europa Cinemas jóvoltából.

A háború utáni Németországban nem mindenki élvezheti a szabadságát. Hans-t újra és újra börtönbe vetik a vágyaiért. A rabságot másként éli meg, mint visszatérő cellatársa, Viktor, a hosszú távra elítélt gyilkos. A történet 1968-ban kezdődik, amikor Hans ismét a börtönben köt ki, egyenesen a koncentrációs táborból. Viktor felajánlja, hogy eltakarja a táborszám-tetoválást Hans alkarján. Idővel a két férfi a kitettség és a szükség fájdalmas pillanatait éli meg együtt. A köteléküket mindvégig beárnyékolja Viktor mélységes homofóbiája, és a 175. paragrafus, amely kriminalizálja a homoszexualitást. Mindezek ellenére Hans és Viktor között valószínűtlen kapcsolat alakul ki.

 

Díjak, jelölések: Cannes Filmfesztivál, 2021 - Un Certain Regard, European Film Awards, Athens International Film Festival 2021 és 20 másik fesztiváldíj, valamint LUX Közönségdíj-jelölés
IMDb adatlap