Nagyon Rövidfilmek Nemzetközi Fesztiválja

Nagyon Rövidfilmek Nemzetközi Fesztiválja

A "Le Festival des Trés Courts" 1999-ben született Párizsban. A fesztivál szándéka a 3 percnél rövidebb kisfilmek népszerűsítése és a világ különböző tájain élő közönség egyesítése ugyanabban az időszakban egy azonos összeállítású nemzetközi vetítési program révén, ezáltal egyesítő erejű és egyedülálló esemény. Idén az Apolló Mozi az Alliance Française de Pécs segítségével egy 130 perces blokkal csatlakozik az eseményhez, melyben számtalan különböző műfajú kisfilmet láthatunk.

A fesztivál fő feladata tehetségek felkutatása és a kulturális sokszínűség megóvása. Célja az, hogy hidat emeljen a különböző kultúrák között, és hogy a mozi mindenki számára elérhetővé váljon. Így a filmkészítők a világ minden tájáról lehetőséget kapnak, hogy azonos módon, rövid formában mutassák be alkotásaikat, melyek számos különböző csatornán jutnak el a nézőkhöz (mobiltelefon, TV, mozi, internet, stb.). Sci-fi, rajzfilm, dokumentumfilm... az alkotók bármely műfajban kifejezhetik álmaikat, nemtetszésüket vagy örömüket.
A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal, két etapban, egy szünettel vetítjük. A belépőjegy egységesen 650HUF a teljes blokkra.
A fesztiválról többet itt tudhatsz meg:
trescourt.com/en