Nem halok meg ⎪ Verzió
Nem halok meg ⎪ Verzió
Nem halok meg ⎪ Verzió
Nem halok meg ⎪ Verzió

Nem halok meg ⎪ Verzió

A film után beszélgetünk életről és halálról. Mennyiségi és minőségi kérdésekről. Tabukról. Félelemről, fájdalomról, korlátokról és lehetőségekről. Vendégeink Csikós Ágnes palliatív orvos, a Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány elnöke és Csonka Judit pszichoterapeuta, ráktúlélő. A beszélgetést Árkovits Amaryl pszichoterapeuta vezeti.

Einspach Gábor galerista, az Artmagazin alapítója és kiadója, igazságügyi szakértő, a budapesti művészeti világ sok területének aktív, meghatározó szereplője. Amikor megtudja, hogy hasnyálmirigyrákban szenved, nem omlik össze. A betegségben a tragédia helyett a lehetőséget látja a teljes újrakezdésre. Miközben folytatja a fizikailag őt egyre jobban igénybe vevő kezeléseket, megpróbálja újraértelmezni a saját életét, valódi céljait, és a gyerekeivel, valamint a környezetével való kapcsolatát. Dér Asia dokumentumfilm-rendező több éven át követte a sikeres, művészeti érában mozgó Gábor mindennapjait és végigkísérte a hasnyálmirigyrákkal való küzdelme folyamatát.

Rendezte: Dér Asia
Dokumentumfilm-rendezőként végzett a DocNomads nemzetközi MA programban. Első egész estés filmje, az Anyáim története (társrendező: Haragonics Sári), több mint 30 ország nemzetközi filmfesztiváljain szerepelt és számos díjat nyert, köztük a legjobb film díját a DOKER Moszkvai Nemzetközi Filmfesztiválon és a linzi Crossing Europe Filmfesztiválon. A film koprodukcióban készült az HBO-val és a Sundance Institute támogatta. Eddigi filmjeivel részt vett a ZagrebDox Pro, a CIRCLE Women Doc Accelerator, East Doc Platform, Cannes Docs és a Docu Rough Cut Boutique-on. A Kassák Lajos életéről szóló A magunk módjára üvölteni (2022) című dokumentumfilm rendezéséért 2023-ban megkapta a berlini FilmArte művészeti filmfesztivál legjobb rendezőnek járó díját. Jelenleg doktori disszertációját írja, és tanít a DocNomads nemzetközi MA programban. A Magyar Dokumentumfilmesek egyesülete (MADOKE) és a Filmművész Szövetség elnökségi tagja.

A Verzió Filmfesztivál pécsi vetítéseit a Szabad Terek hálózat támogatta.

IMDb adatlap