Queer Days by Cinema Niche
Queer Days by Cinema Niche
Queer Days by Cinema Niche

Queer Days by Cinema Niche

2024 június 13. és 15. között a Cinema Niche csapata a Háttér Társaság támogatásával először rendezi meg Queer Days elnevezésű eseménysorozatát Budapest mellett egyedül Pécsett, az Apollóban. A program három napon át a nemzetközi filmes- és queer szubkultúra három, különleges jelentőséggel bíró alkotásával ünnepli az LMBTQIA+ témájú filmeket és filmkészítőket. Egy kortárs francia, egy amerikai független, és a 60-as évek japán queer undergroundja. Széles spektrumon mutatjuk be azokat az alkotásokat, amik berögzült társadalmi normákat kérdőjeleznek meg, és amelyeket kár volna kihagyni bárkinek, akit érdekel ennek a művészeti ágnak a fejlődése vagy csak szeret különleges és emlékezetes filmeket nézni.

Amennyiben úgy érzed, hogy szívesen jelen lennél valamelyik vetítésünkön de most éppen nem engedheted meg magadnak, kérlek jelezd felénk egy privát üzenetben. Limitált számban minden alkalomra biztosítunk ingyenes jegyeket!

A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük. Részletek, előzetesek, jegyelővétel:

Június 13. 19:00 Mysterious Skin, amerikai misztikus film, dráma, 106 perc, 2006 - A film után kerekasztal-beszélgetés Rekvényi Katalin szexuálpszichológussal, Árkovits Amaryl pszichoterapeutával és Rádóczy Bálint queer képzőművésszel.

Június 14. 20:00 Water Lilies, francia filmdráma, 85 perc, 2007

Június 15. 20:00 Funeral Parade of Roses, japán underground dráma, 105 perc, 1969