Három Rövid ⎪ Verzió
Három Rövid ⎪ Verzió
Három Rövid ⎪ Verzió
Három Rövid ⎪ Verzió
Három Rövid ⎪ Verzió
Három Rövid ⎪ Verzió

Három Rövid ⎪ Verzió

Gyimesi Anna: Falling '16
Els a negyvenes éveiben jár, elvált és ismét szerelmes. Nem volt egyszerű számára újra szerelembe esni; ehhez el kellett fogadnia, hogy van saját élete, noha húszéves lánya meg akar halni és már kérvényezte is a pszichiátriai eutanáziát, ami ellen anyja nem tehet semmit. Miközben Els saját érzelmei viharában vergődik, a bűntudattal, dühvel, félelemmel és reménnyel keveredő szerelem tanítja meg továbblépni egy olyan helyzetben, amikor ez lehetetlennek tűnik. A Falling egy anya lírai, found footage-alapú vallomása, aki nemcsak az anyasággal kapcsolatos tabukkal, hanem élete legnehezebb helyzetével is szembesül.

Lőrinczy Lia: Aki még lehetek '29
Egy rendkívüli anya története, aki mindent túlélt, hogy a gyerekeivel legyen. Vikit gyerekkora óta bántalmazták, de élete örökre megváltozott, amikor 18 évesen emberkereskedőknek eladták, és csak sok év prostitúció után tudott elmenekülni. Új életet kezdett, férjhez ment, négy gyereke lett, de élete igazi nagy küzdelmei csak most kezdődtek. Ez a rövid dokumentumfilm az ő vallomása arról, milyen nehézségekkel szembesült, amikor különleges túlélőként úgy döntött, nem marad többé csendben.

Paczolay Zsófia: Budapest siló '24
A film főszereplője József, aki több mint 30 éve Budapest legnagyobb, még ma is működő gabonasilójában dolgozik. Lakhelye a szerkezet mellett, egy konténerházban van, az ablaka előtt folyamatosan húznak el teherautók és vonatok. Szinte búvárként ereszkedik le naponta a tíz emelet mély silókba, hogy kitisztítsa őket. Ez a munka nem veszélytelen, különösen, mert évek óta folyamatosan gabonapor kerül a szervezetébe, ez pedig hosszú távon az életét is veszélyezteti. Mégsem tud innen szabadulni; szerves részévé vált a környezetének.

A Verzió Filmfesztivál pécsi vetítéseit a Szabad Terek hálózat támogatta.