Saul fia
Saul fia
Saul fia
Saul fia
Saul fia
Saul fia

Saul fia

A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból.
1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

Nemes Jeles László alkotása már bemutatása előtt a magyar filmtörténelem részévé vált, közel fél évszázad múltán újra hazai elsőfilmest válogattak be a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába.
A versenyben a film a FIPRESCI-díj, a Vulcain elnevezésű technikai díj, illetve a Francois Chalais-díj mellett a filmfesztivál második legfontosabb díját, a Zsűri Nagydíját nyerte el.

IMDb adatlap