Stark Filmklub — Nyári Különkiadás

Stark Filmklub — Nyári Különkiadás

Hiányoztok. Ezért a Stark Filmklub Amaryllal ezen a nyáron szokásunktól eltérően új műsorral jelentkezik, egy feles bérlettel és három nekünk kedves filmmel. Kérjük ne feledjétek, a jelenlegi szabályok szerint a klub vetítései is kizárólag védettségi igazolvánnyal, vagy a letöltött applikációval látogathatók. Részletesen itt olvashattok az érvényben lévő látogatási feltételekről. A különbérletet június 14-től bárki számára elérhetővé tesszük, megvásárolható lesz a pénztárban.  

06.14. 19:30
A nomádok földje / Nomadland
amerikai filmdráma, 108 perc, 2020
Rendező: Chloé Zhao
Szereplők: Frances McDormand, David Strathairn, Linda May

Az egyetlen cég által ellátott nevadai kisváros gazdasági összeomlását követően Fern (Frances McDormand) mindent bepakol furgonjába és elindul, hogy modern nomádként a hagyományos társadalmon kívüli életet folytasson. Chloé Zhao rendező harmadik játékfilmje valódi nomádokat vonultat fel Fern társaiként, amint Amerika nyugati felének végtelen vidékeit rója.

Díjak, jelölések: Oscar-díj 2021: Az Év Filmje, Legjobb Női Főszereplő, Legjobb Rendezés

06.21. 19:30
Perzsa nyelvleckék / Persian Lessons
orosz-német-belorusz filmdráma, 127 perc, 2020
Rendező: Vadim Perelman
Szereplők: Nahuel Pérez Biscayart, Lars Eidinger, Jonas Nay

1942. A fiatal belga férfit, Gilles-t szökés közben letartóztatják az SS katonái, és zsidó társaival együtt koncentrációs táborba viszik. Hirtelen ötlettől vezérelve perzsának vallja magát, így az utolsó pillanatban megmenekül az azonnali kivégzéstől. Ideiglenesen biztonságba kerül, de lehetetlen feladattal szembesül: a tábor élelmezéséért felelős tisztet, Kochot kell fárszi nyelvre tanítania. Gilles-nek ki kell találnia egy nyelvet, amelyből egyetlen szót sem ismer, miközben tudja, hogy egyetlen rossz mozdulat vagy hang, és a sorsa megpecsételődik…

06.28. 19:30
A világ dicsősége / Gloria Mundi
francia-olasz filmdráma, 106 perc, 2019
Rendező: Robert Guédiguian
Szereplők: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan

Egy marseille-i család tagjai egybegyűlnek a kis Gloria születésekor. Az öröm nem feledteti, hogy a fiatal szülők mindennapos küzdelmet folytatnak a megélhetésért. Mathilde részmunkaidős bolti eladó, férje, Nicolas sofőr, akit ráadásul egy este durván helyben hagynak a rivális sofőrök. Gloria nagyapja éppen a börtönből szabadulva érkezik meg a családi körbe.