A sziget szellemei
A sziget szellemei
A sziget szellemei
A sziget szellemei
A sziget szellemei

A sziget szellemei

A "Három óriásplakát Ebbing határában"-t jegyző, Oscar-díjas Martin McDonagh új filmje, A sziget szellemei (The Banshees of Inisherin) az idei Golden Globe abszolút nyertese: a legjobb film, Colin Farrell a legjobb férfi főszereplő, és a legjobb forgatókönyv díjait vehette át.

Az Írország partjaitól nyugatra, egy elzárt szigeten játszódó A SZIGET SZELLEMEI hősei az országos cimborák, Pádraic és Colm, akiknek kapcsolata zsákutcába kerül, miután Colm minden előzmény nélkül véget vet barátságuknak. A meghökkent Pádraic, húgával és egy zűrös ifjúval, Dominickal az oldalán, kész mindent elkövetni, hogy helyrehozza a dolgokat, s nem hajlandó nemleges választ elfogadni. Folyamatos próbálkozásai azonban csak megerősítik korábbi barátját elhatározásában, s miután Colm végső ultimátumot ad neki, az események csakhamar eldurvulnak, a következmények pedig megrázóak lesznek.

Díjak, jelölések: Golden Globes 2023: Best Motion Picture - Musical or Comedy, Best Performance by an Actor - Colin Farrell, Best Screenplay
IMDb adatlap