Zeneszüret Filmklub – Észak Délen

Zeneszüret Filmklub – Észak Délen

Zeneszüret Filmklub 2015. október 19-21.
Apolló Mozi, super8-as terem, 18.00 óra

Az előadásokra a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Térítésmentes helyfoglalás itt a weboldalunkon, az egyes filmek adatlapjain, a dátumra kattinva lehetséges.

10.19. 18.00
Az eltűnés sorrendjében
A Stellan Skarsgard alakította figura egy mintapolgár, akinek Norvégiában egyáltalán nem meglepő, ám annál kevésbé izgalmas foglalkozása van: hókotró. Az élete akkor fordul fel teljesen, amikor a fiát véletlenül egy drogbáró kinyírja. Mivel a rendőrség tehetetlen, hősünk veszi kezébe az ügyet, és egy lefűrészelt csövő vadászfegyvert. Több kritika is a "norvég Fargo"-ként illette, majd kiderül, mennyire hasonlít. Egy biztos. A norvég humor furcsa és fekete. Főként ebben a filmben.

10.20. 18.00
Julie kisasszony
"Romantikázzunk" északi módra. August Strindberg híres drámáját Liv Ulmann álmodta nagyvászonra Jessica Chastain és Colin Farrell főszereplésével. A társadalmi és nemi írott és íratlan szabáyokat Szent Iván éjén felrúgó Julie, a bárókisasszony elcsábítja az inasát, amelyből rengeteg baj és szenvedés származik. A kosztümös dráma újabb köntösben.

10.21. 18.00
A vadászat
Thomas Vinterberget az északi, sőt az európai filmek kedvelőinek sem kell bemutatni, hiszen olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint a Születésnap vagy a Submarino. Most Mads Mikkelsennel állt össze egy furcsa és hátborzongató drámában, melynek kiindulópontjában egy ártatlan gyermeki hazugság áll. Egy embert ártatlanul megvádolnak, majd beindul a vadászat. De ki a vadász és ki az űzött vad?

> Zeneszüret Fesztivál
> Zeneszüret a Facebook-on
> Filharmónia Magyarország