Apolló Pécs

APOLLÓ MOZI 7621 PÉCS
PERCZEL MIKLÓS U. 22.
TELEFON: 0670 286 9447

Telefonon csak nyitvatartási időben vagyunk elérhetők. A pénztár a mindenkori első előadás előtt fél órával nyit.
Kérésekre üzenetben válaszolunk.


Nem csak vetítünk.

A százéves Apolló Pécs első mozija, a régió egyetlen művészfilm-színháza. Egyedi filmkínálata mellett a szabad párbeszédek, társaságok és kultúrák találkozóhelye. A program gondos szerkesztői válogatás eredménye, értékválasztásaink a legritkábban marketingalapúak. Az Apolló morális felelősségvállalása, hogy filmjeivel segítse elgondolni a lehetséges világok legjobbikát.

Kurátori elvünk európai “arthouse” hagyományokat ápol, és nyitott a minőségi fősodor irányában. A vetített filmek európai filmfesztiválokon bizonyítják sikerüket, prominens rendezők alkotásai, illetve magyar rendezők meghatározó művei. Kiemelten kezeljük olyan filmek bemutatását, melyek a kisebbségben élés és a másság kérdéseit tematizálják. A filmvilág legtávolibb országainak darabjaival válik teljessé kínálatunk.

Nem csak vetítünk — sütünk-főzünk, eszünk-iszunk, sírunk-nevetünk, beszélgetünk-vitatkozunk, egyetértünk-ellenállunk. A mi közönségünk közösség is. A mozi otthont ad filmnapok, filmklubok, retrospektívek, fesztiválok, konferenciák és különleges premierek sokaságának. Az “Apolló hívja Pécset — Új típusú találkozások” sorozat ernyője alá olyan eseményeket gyűjtünk, amelyek a mozizást igazán többdimenziós közösségi élménnyé teszik. Nyáron a klimatizált termek mellé a Zsolnay Negyedben az “Apolló Nyári Tábor”, egy szabadtéri vetítési helyszín csatlakozik. Amikor nem vagyunk együtt, online tartjuk a kapcsolatot. A Facebook indulása óta naponta újdonságokkal jelentkezünk, minden kérdésre válaszolunk, és különleges nézői kívánságokat teljesítünk.

A több mint száz éves mozit korszerű technikával szereltük fel. Digitális vetítőkkel vetítünk, modern, térbeli hangélményt nyújtunk. A két terem 100, illetve 40 kényelmes széke előzetesen online foglalható. Az ingyenes Retourjeggyel minden ötödik filmet ajándékba kapod. Társaságok csoportos kedvezményekkel, diákok diákkedvezménnyel élhetnek. Az Apolló, az Europa Cinemas Network tagja a történelmi belvárosban vár.

1912-ben az Apolló Pécs első állandó mozijaként, s az ország első vidéki hangosfilm-színházaként indult. Jelenleg a régió egyetlen művészmozija. Épülete Károlyi Emil tervei alapján készült el. Nagytermét Gebauer Ernő történelmi népcsoportokat ábrázoló freskói díszítették, és részben díszítik máig: a mozi a 2004-ben átalakított, felújított Apolló-házban nyílt meg újra néhány év pihenő után, s működött tíz éven át 2014-ig a budapesti Cirko Film – Másképp Alapítvány keze alatt. A pécsi székhelyű Apolló Mozi Alapítvány 2014 augusztusában született meg, és az Apolló jelenlegi gondozója.

Külön köszönet

Hohmann Erzsébet, Büki Tibor, Varga Gabriella, Dr. Stark András, Sas Viviána, Rádóczy Bálint, Molnár Tímea, Ujfalvi Tibor, Tóth Marcell, Wéber Tamás, Bokrétás Ildikó, Gyöngyösi Hunor, Bertók Attila, Horváth Péter, valamint Webstar Csoport, Trafik Lokál és Étterem, Drávanet Zrt, és Europa Cinemas, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, EMMI & NKA.