Remake_Bodony
Remake_Bodony
Remake_Bodony
Remake_Bodony
Remake_Bodony
Remake_Bodony
Remake_Bodony
Remake_Bodony
Remake_Bodony

magyar dokumentumfilm, 60 perc, 2017
Magyar nyelven
Rendező(k): Boross Martin

Szereplő(k): Czenner Anita, Czenner Máté, Kis János, Kis Dániel, Keresztes Attila, Keresztes Kitti, Kovács Zsófia, Lakatos Gina, Pados Richárd, Soproni Afrodíté, Soproni Anasztázia, Tóth Dominika, Vas Gergő

Hogyan készíti el egy tucatnyi siklósbodonyi fiatal saját kisfilmjét, amihez egy profi stábot kap segítségül? A jövőKÉP projekt első felében a fiatalok egy fotós műhelymunkán és a közösségi festés módszerén keresztül vizsgálták saját kapcsolataikat és a falut mint az életük környezetét. Ezután a fiatalok a STEREO Akt segítségével vittek vászonra három történetet, amelyek egyazon esküvő napján esnek meg: életre kel egy garázs (amelyben minden pillanatban “csillag születik”); azután botrányba fullad egy lakodalmas tánc; végül megérkezik a Google Street View autója, ami e nem mindennapi helyzetben dokumentálhatja a falut és lakóit. A filmkészítést megörökítő dokumentumfilm megmutatja, hogy miként válnak színésszé, íróvá és rendezővé a fiatalok, miközben a Happy Endet keresik; hogyan küzdenek egymással és a körülményekkel; mérlegelik, hogy feladják, vagy vállalják önmagukat.

A filmet beszélgetés követi, amelyen a filmkészítő közösség, tanodák, részvételi akciókutatók és a helyi média-, illetve vizuális kultúra tanszékeket képviselő hallgatók és oktatók vesznek részt. Vendégeink a Remake_Bodony szereplői, Ambrus László (Vigyázz Reánk Egyesület, Gilvánfa), Glózer Rita (PTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék), Moderátor: Marton Zsanett (PTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék)

Remake_Bodony

magyar dokumentumfilm, 60 perc, 2017
Magyar nyelven

Boross Martin

APOLLÓ MOZI 7621 PÉCS, PERCZEL MIKLÓS U. 22. TELEFON: 0670 286 8447 — PÉNZTÁRNYITÁS AZ ELSŐ ELŐADÁS ELŐTT FÉL ÓRÁVAL — JEGYEDET KÉSZPÉNZZEL VAGY KÁRTYÁVAL IS KIFIZETHETED — TELJES ÁRÚ JEGY 1050 FORINT — DIÁK ÉS NYUGDÍJAS JEGY 850 FORINT — A FILMEKET, HACSAK NINCS MÁSKÉNT FELTÜNTETVE, EREDETI NYELVEN, MAGYAR FELIRATTAL VETÍTJÜK. A MŰSORVÁLTOZÁS JOGÁT FENNTARTJUK.
Teljes oldal megnyitása Mobil nézet