Elfogy a levegő
Elfogy a levegő
Elfogy a levegő
Elfogy a levegő
Elfogy a levegő

Elfogy a levegő

Ana (Krasznahorkai Ágnes) irodalmat tanít, diákjaival és kollégáival egyaránt jó a kapcsolata, a gimnázium megbecsült tanára. Az egyik szülő váratlanul feljelenti két XIX. századi francia költő, Arthur Rimbaud és Paul Verlaine életéről szóló film ajánlása miatt, kifogásolva a két férfi közötti testi-lelki kapcsolatot. A tanárnő fellebbezése láncreakciót indít el, amelynek következtében a kollégái és a gimnázium igazgatónője is fokozatosan ellene fordulnak. Az egyre kíméletlenebb, a munkáját ellehetetlenítő eljárás nemcsak Ana egzisztenciáját, de minden emberi kapcsolatát próbára teszi.

A Torontói Nemzetközi Filmfesztivál és a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál programjában egyaránt szereplő Elfogy a levegő a Nemzeti Filmintézet Inkubátor programjának köszönhetően valósult meg.

Október 25-én, 18:00-kor közönségtalálkozós premier előtti vetítést tartunk az Apolló Moziban, az Emberség Erejével Alapítvány, a PONT - Pécsi Oktatási-Nevelési Társulás és a Három Lépcső Tanulóklub közös szervezésében, ahol a filmről és a pedagógia ma állapotairól beszélgetünk. Vendégeink a produkciótól: a film rendezője, Moldovai Katalin, Krasznahorkai Ágnes főszereplő és a forgatókönyvíró, Palóczi Zita. Pécsi vendégeink Bosák Levente, a PONT - Pécsi Oktatási-Nevelési Társulás egyik alapítója, történelem és magyar szakos pedagógus, a Három Lépcső Tanulóklub vezetője, és Arató Szonja, angol és média szakos pályaelhagyó pedagógus, a PTE tanárképzésben dolgozó oktatója.

IMDb adatlap