Húsz
Húsz
Húsz

Húsz

Érettségi után betölti a huszadik életévét a három jóbarát. Cshiho munkanélküli, és semmi más nem érdekli, csak a csajozás. A szerény Gjongdzse lányok társaságában iszonyú félénk - már amíg be nem rúg rendesen. Az örökké vidám Tongu (Dong-woo) képregényeket szeretne készíteni, de családja nehéz anyagi helyzete miatt több állást is kell vállalnia.

Mindhárman úgy érzik, övék a világ, ami tele van új lehetőségekkel, kalandokkal és szerelemmel. És amíg felfedezik ezt a világot, csinálnak egy kis bajt itt, okoznak egy kis galibát ott, miközben nem is akarnak igazából felnőni.

 

Az író-rendező I Bjonghonnak a Húsz csupán  a második rendezése, korábbról egy függetlenfilmes produkció fűződik a nevéhez. Másodjára mégis képes volt rögtön olyan tinivígjátékot készíteni, ami bemutatásakor a nézettségi listák élén nyitott, és hárommillióan látták a mozikban. Nem meglepő módon, hiszen a rendezés előtt forgatókönyvíróként olyan kasszasiker vígjátékokat jegyzett, mint a Sunny vagy a Pletykalavina. Célja ezúttal nem volt más, mint egy habkönnyű, komolytalan vígjáték a felnőtté válásról, amivel a fiatal közönség becsalogatható a mozikba.

IMDb adatlap