Pécsi Malter 2022
Pécsi Malter 2022
Pécsi Malter 2022
Pécsi Malter 2022
Pécsi Malter 2022
Pécsi Malter 2022
Pécsi Malter 2022

Pécsi Malter 2022

M, mint Mozi és Magyar. Alter, mint alternatív mozgóképes leképezése a valóságnak, és Alter, mint alternatív vetítési helyszínek. A Malter Filmfesztivál minden évben bejárja Magyarországot, és évről- évre egyre több nézőhöz juttatja el a legjobb kisfilmeket. Már hatodik éve amatőr független filmtől, a profi, stúdióban készült alkotásokig a Malter Filmfesztivál helyet biztosít azoknak a finom, harsány és szikrázó árnyalatoknak is, amelyeket nem lehet mindenhol megtalálni. Szélesen merítünk, mert így akadnak fel a hálón igazi gyöngyszemek. Legyen bármilyen műfaji köntösben is filmed, egy a fontos: az üzenet.

 

Agapé III. Fődij
RENDEZŐ: Beleznai Márk JÁTÉKIDŐ: 16 perc
Egy kamasz filmőrült és egy negyvenes egyedülálló nő találkozik. Újbóli találkozásukkor rájönnek, talán több közös van bennük, mint eddig hitték, és egy különös kötelék alakul ki köztük.

Az én történetem I. Fődíj
RENDEZŐ: Török Levente, JÁTÉKIDŐ: 13 perc
Egy anya az iskolában felejti kislányát farsangkor. A váratlan esemény láncreakciót indít el a család életében. Anya és lánya a mese erejével próbálja legyűrni a közös feszültséget. De vajon kinek a történetéről van szó?

Diszkó Diktátor Campus Rádió Díj - Kőváry Dániel
RENDEZŐ: Kőváry Dániel, JÁTÉKIDŐ: 16 perc
Peti, a fiatal Dj egy lepukkant klubban próbál érvényesülni - ez sokszor nem egyszerű, ugyanis a hely tulaja, Laci Bácsi igyekszik minden eszközzel szabotálni a fiú próbálkozásait. Laci konzerválva diszkós múltját most kétszintes boltot üzemeltet, melynek tetején lemezbolt, pincéjében pedig diszkó működik. Igazi diktátor, nem szereti, ha kikerül kezei közül az irányítás, Petinek hála azonban ez egyre gyakrabban történik meg.

Olyan dolgok Apolló Mozi és Közönségdíj - Nagy Kálmán
RENDEZŐ: Nagy Kálmán, JÁTÉKIDŐ: 25 perc
Éva rémálomban él. Attól tart, hogy férje tett valamit ötéves kislányával, ezért segítséget kér a legjobb barátaitól. De tudnak segíteni neki?

Még emlékszem Német Fórum díj - Chilton Flóra
RENDEZŐ: Chilton Flóra, JÁTÉKIDŐ: 7 perc
A második világháború szörnyűségeit túlélő szemtanúk emlékeznek. A személyes beszámolók animációk segítségével elevenednek meg a mai Budapest ismerős terein, utcáin. Az emlékeik velünk élnek.

Escape Velocity Modem Díj - Rebák Tamás
RENDEZŐ: Rebák Tamás, JÁTÉKIDŐ: 8 perc
Egy idegen bolygóról menekülő asztronautának el kell érnie az űrsiklót, mielőtt utoléri egy rejtélyes fenevad. A film a két karakter közti feloldhatatlan konfliktus lezárását dolgozza fel.

Valahogy így DE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék - Sipos Bence
RENDEZŐ: Sipos Bence, JÁTÉKIDŐ: 24 perc
Az életünk tele van olyan helyzetekkel, amikkel nem tudunk mit kezdeni. Nem szeretünk konfrontálódni, és kilépni abból a biztonságot jelentő tömegből, aminek a részesei vagyunk. Félünk a változásoktól és attól, hogy ezekkel együtt nekünk is változni kell. A történet szereplői a mindennapi élet monotonitásában nem várt szituációkba kerülnek, amiket nem tudnak jól kezelni. Az itt hozott döntések évekkel később is visszaköszönnek néhányuknál.