Mediawave válogatás az Apollóban

Mediawave válogatás az Apollóban

A 2023-as Mediawave fesztiválról hozott válogatásunkban egy rövidfilmes blokk mindenevőknek és egy horvát-magyar dokumentumfilm Anikóról és Laciról, egy ötvenes éveikben járó, győri házaspárról, akik 630 milliót nyertek a Skandináv Lottón. Részletek, előzetesek és jegyelővétel a címekre kattintva.

2023. május 11. 18:00 Mediawave Rövidfilmek

Hiroya Sakurai: The Stream XII/ Áramlat XII (JP) 4 min (cross art), Fábián Nikolett: Nyugvó köd/Resting Fog (HU) 5 min, Beleznai Márk: Kakukkfióka/Another Nest (HU) 17 min, Karina Logothetis: Pebble/Kavics (US) 13 min, Laky Dóra: A biciklidet itt hagytad /Left the bicycle behind (HU) 19 min, Vermes Dorka: Alba Vulva (HU) 15 min, Hajdu Levente Zsigmond, Nagy Ákos: J’écoute les sons étouffés dans la pluie (HU) 16 min

2023. május 11. 20:00 Fortuna vendégei

Anikó és Laci ötvenes éveikben járó, győri házaspár. Mielőtt 630 milliót nyertek a Skandináv Lottón, a napról napra szegénységben éltek. Laci újságkihordással tartotta fenn a családot és gondoskodott Anikóról, aki akkor már 25 éve nem jött ki a lakásból pánikbetegsége miatt. A lottónyeremény lehetőséget ad mindkettőjüknek, hogy végre kényelmes, örömteli életet élhessenek. De Anikónak és Lacinak nagyon más elképzelései vannak arról, hogy mi okozna nekik örömöt.