Menekülés
Menekülés
Menekülés

Menekülés

JÓTÉKONY: A Menekülés megnézésével te is támogatod az Ukrajnából érkező menekülteket! A Mozinettel közösen a bevétel összesen 40%-át a Menedék Egyesületen keresztül a menekültek megsegítésére juttatjuk el.

Amin a nyolcvanas évek Afganisztánjában tölti gyermekkora egy részét, nyugati zenéket hallgat, nővéreinek és anyjának sem kell fejkendőt hordania. A szovjetek kivonulásakor apjának azonban nyoma veszik. A polgárháború elől neki és testvéreinek is menekülnie kell. A család Moszkvában talál menedéket, ahonnan Svédországba próbálnának eljutni, de az embercsempészek magas árat kérnek a szabadulásért. 

Amin családi döntésre egyedül, a legdrágább és legbiztonságosabb útnak vág neki. Azzal azonban senki sem számol, hogy a fiú repülőjegyén Svédország helyett Dánia szerepel, a menekült státusz megszerzéséhez pedig Aminnak hazudnia kell. Amin ma 36 éves, befutott egyetemi kutató, és barátjával készül összeházasodni. A titok azonban, amit több mint 20 éve magában eltemetve őriz, karrierjét és magánéletét is tönkreteheti. 

Díjak, jelölések: European Film Awards 2021: Legjobb dokumentumfilm, Legjobb animációsfilm, és 50 egyéb nemzetközi fesztiváldíj
IMDb adatlap