Egy nő fogságban
Egy nő fogságban
Egy nő fogságban

Egy nő fogságban

Az Egy nő fogságban főszereplője egy 52 éves nő, Maris, aki 10 éve szolgál fizetés nélkül egy magyar családot. Szállásért és ételért cserébe napi 20 órát dolgozik: nappal ház körüli munkát végez, éjszakánként pedig egy gyárba küldik dolgozni, de az ott megkeresett pénzét az utolsó fillérig le kell adnia a családnak. Szabadságában korlátozzák, engedély nélkül nem hagyhatja el a házat. A méltóságától és jogaitól megfosztott nő évek óta maradékot eszik és egy kanapén alszik. Maris a fizikai és lelki elnyomás miatt félelemben tölti napjait, miközben arról álmodozik, hogy visszakapja korábbi életét.

A kamera jelenléte ráébreszti, hogy nincs teljesen egyedül. Fokozatosan bizalmába fogadja a rendezőt, majd lassan barátság alakul ki kettőjük között. 1,5 évnyi forgatás után összeszedi bátorságát és megosztja vele tervét: "Meg fogok szökni!"

Díjak, jelölések: Verzio Filmfesztivál - Magyar közönségdíj, Athens International Film Festival 2018 - Golden Athena, Best Doumentary, Dokufest International Documentary and Short Film Festival - Human Rights Award, Hot Springs Documentary Film Festival - Spa City Best International Documentary Feature, ZagrebDox 2018 - Movies That Matter Award - Special Mention
IMDb adatlap