Lili
Lili
Lili
Lili
Lili
Lili
Lili

Lili

Szalisznyó Lili 60 évnyi, a saját és családja életét alapvetően meghatározó traumát hordoz magában. Egyike volt annak a több ezer embernek, aki 1956-ban elmenekült Magyarországról, miután a szovjetek leverték az 56-os forradalmat. 

Lili ausztrál lánya, Edit tinédzserként tudja meg, hogy amikor anyja a forradalom után elhagyta Magyarországot, kétéves lányát, kis Lilit, is hátra hagyta.     

A forradalom közelgő évfordulója alkalmából Edit úgy dönt, hazautazik Lilivel Magyarországra és megpróbálja megérteni, hogy anyja miért is hagyta maga mögött első lányát, kis Lilit. Budapestre érkezve Edit és Lili Juditnál, Lili unokájánál, kis Lili lányánál laknak. Kis Lili mindig is családot szeretett volna. 24 évesen megismerkedett Péterrel, akitől két lánya született, de nem tartott sokáig boldogsága, egy tragikus autóbalesetben férje és Judit húga is életét vesztette. Kis Lili képtelen volt felépülni a tragédia után, évekkel később ugyanazt tette, amit a saját anyja tett vele 1956-ban: elhagyta Juditot, egyetlen lányát és Kanadába költözött, elszigetelve magát egyetlen élő családtagjától.

Edit célja, hogy rendbe hozza az anyja és féltestvére, kis Lili közötti kapcsolatot. Kanadába indul, az 1960-as évekből származó iratokkal, amik bizonyítják, hogy anyja komoly erőfeszítéseket tett arra, hogy kimenekítse lányát, kis Lilit Magyarországról a forradalom után. 

Ez a megfigyelő dokumentumfilm Edit kontinenseken átnyúló erőfeszítéseit követi, amint megpróbálja feltárni anyja életének fájdalmas titkait, hogy ezzel megállíthassa a családjában rendre visszatérő elhagyás további ismétlődését.

IMDb adatlap