Gypsy Side — Vetítés és beszélgetés

Gypsy Side — Vetítés és beszélgetés

Márió, Luigi, Mr. Joker egymás szájából veszik ki a szót egy ecetfáktól árnyékos, romos belső udvarban. Rappelnek, gesztikulálnak és táncolnak, a csajok és a kistesók bámulják őket. Beatbox és free style: egyre megy, menők minden stílusban. Felveszik, megvágják, aztán újra - maguk csinálják, ott a számítógép a szoba sarkában. Délután levédetik a számokat az Artisjusnál. A fodrásznál a nigériai haver nyír penge szakállat vagy kikockázott hip-hop frizurát. A gengszter rap kellékek, az East Side és West Side stílus, vagy a nagy példaképek, Biggie és Tupac szereléseinek beszerzésében is eligazít a fekete bolttulajdonos. Ponczók Gypsy Béla a Rádió C műsorvezetője pedig fellépést ajánl élő műsorában, meg a Roma Parlament rapper versenyében: megtudhatod, mitől fél, miért zenél és mit akar az élettől a nyolcadik kerületben a Weszély-s Elemek és a Rap-port.

A Romakép Műhely folytatja az évekkel ezelőtt megkezdett hagyományt, amelynek keretében baráti közösségekkel együttműködve filmvetítést szervez a Roma Kultúra Nemzetközi Napján. Idén az UCCU Alapítvánnyal közösen teszi ezt két helyszínen, Pécsen és Budapesten. Aznap a délutáni órákban mindkét városban és az UCCU vezetésével egyetemisták tesznek (zárt körű) sétát, amely a helyi roma kultúrához kapcsolódik. Este az Apolló Moziban nyilvános vetítés keretében lesz látható a Gypsy Side című film.

A filmet szokás szerint beszélgetés követi, amelyben kutatók, a roma kultúra résztvevői és az UCCU munkatársai vesznek részt. Vendégeink: Ignácz Andrea (UCCU), Vidák Gábor (UCCU), Radnai Dániel (Kerényi Károly Szakkollégium, PTE). A beszélgetést a PTE Bölcsészkarának hallgatója, Marton Zsanett vezeti.

IMDb adatlap