Mi újság, Apolló?

Mi újság, Apolló?

Igen, nyitva vagyunk! Az Apolló Mozi 2014. október 16-án újra kitárta kapuit a közönségnek! Kövessetek minket figyelemmel közösségi oldalunkon: facebook/apollo.pecs! Mint azt bizonyára tudjátok, 2014. május 29-én az Apolló átmenetileg bezárt, a működtető Cirko Film - Másképp Alapítvány döntése értelmében. Azóta a mozi csapata a városvezetéssel karöltve dolgozik azon, hogy újra vetíthessünk. Ennek értelmében 2014. augusztus 21-én megszületett az Apolló Mozi Alapítvány, melynek célja a mozi további üzemeltetése.
Az alapítvány kuratóriumának elnöke Büki Tibor, az Apolló-ház tulajdonosa, aki a mozi piaci-gazdasági érdekeit képviseli. Kuratóriumi tagok: Dr. Stark András pszichiáter, immár 30 éve az Apolló filmklubjának házigazdája, Varga Gabriella, az Apolló elmúlt 10 évének vezetője, és Girán János, Pécs Város Polgármesteri kabinetjének főosztályvezetője.
Nagy Csaba alpolgármester 2014. szeptember 12-én aláírta a mozi további működéséhez szükséges szerződést, és ennek értelmében a Város szeptember 18-án kifizette a Cirko Film - Másképp Alapítványnak a digitális vetítőt tehermentesítő 6,5 millió forintot. Ezzel a lépéssel a vetítő 100%-ban a város tulajdonába került és a mozi ismét használhatja. A város megállapodást kötött az Apolló Mozi Alapítvánnyal, melyben megbízta azt a mozi további üzemeltetésével.
Köszönjük mindenki szeretetét, lelkesedését, kitartását, munkáját és türelmét.
Az alapítvány küldetéséről többet itt olvashattok: Apolló Mozi Alapítvány - Küldetésünk.
#teamAPOLLÓ
2014. szeptember 4. Pécs
utolsó frissítés: 2014. október 20.